İçeriğe atla

Yengeç (astroloji)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yengeç
Zodyak SembolüYengeç
Doğum Tarihleri22 Haziran - 22 Temmuz
TakımyıldızıYengeç
Zodyak ElementiSu
Zodyak DörtlüsüÖncü
GezegeniAy
Zararlı KonumSatürn
Etkili GezegeniJüpiter

Yengeç, yerküreden bakıldığında, Yengeç takımyıldızı; Başak, Aslan, İkizler, Küçük köpek, Sextant ve Su yılanı takım yıldızları arasında yer alır. Yengeç'in içinde bulunan yıldızlardan en çok bilineni "Asellus Australlis"tir, bu yıldız 2007 yılına yaklaşık 136 ışık yılı uzaklıktadır. Bulutsuz küme halinde bulunan "Praesepe" yerküreye en yakın olanıdır. Yengeç burcu olan insanlar,gücünü Ay'dan alır. Ay'ın dolunay halinde olduğu zaman en güçlü oldukları zamandır.

Eserlerde Yengeç

[değiştir | kaynağı değiştir]

Marcus Manilius'un astrolojinin esaslarını kaleme aldığı beş ciltlik Astronomica adlı eserde Yengeç burcunun özellikleri şu şekilde yer almaktadır:[1]

Herkesin gördüğü ama kendisi istemezse kimsenin ulaşamadığı bir kadın misali ortalıkta dolanan "talih" bu burcun insanını pek sever. Hububat fiyatlarını gözlemler. Bir bölgeden ucuza alır bir başka bölgede pahalıya satar. Böylece birbirini pek tanımayan bölgeleri ticaretle birbirlerine bağlamış olur. Güneşin altında zenginliğine zenginlik katacak malları arar durur, bunun ödüllü de çarçabuk alır. Doğuştan zekidir, kavgayı sevmez ama çıkarı söz konusu olduğunda savaşı bile göze alır. Daha fazla kazanç elde edebilmek için seve seve Jüpiter'e yakardığı saatleri artırabilir.
  1. ^ Kantoğlu, Alp Ejder (Temmuz 2014). "Yengeç Burcu zengin olmak için her şeyi yapar!". #tarih, 2. s. 111.